Se og gjøre ... 

Aktiviteter og severdigheter for store og små.

Badeland, lekeland, golf, gocart, windsufing,....... for å nevne noen aktiviteter.  Det er ikke mangel på muligheter for å fylle dagene med både lek og moro for både store og små.  Liker du å bade og ligge på stranden kan Giulianova by å en av de aller beste sandstrendene langs Adriaterhavet.  Men også her er det mulig å ha en aktiv tilværelse.  Seiling, windsurfing og dykking er noen av alternativene i strandkanten.  Vi viser her kun et lite utvalg - spør oss gjerne om andre forslag!

Lekeland i Giulianova

Kun noen få hundre meter fra CASA POZZONI ligger lekelandet Giocolandia.  Dette består av flere avdelinger med blant annet hoppeslott og en egen avdeling med sommerfugler.

Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

Vannsport

Som ved mange andre gode strender finnes det også her muligheter for ulike vannsportaktiviteter.  Windsurfing, seiling og utleie av sykkelbåter med sklier er sikre aktiviteter.  Det finnes også muligheter for dykking og havrafting, men dette vet vi foreløpig lite om.  Vi anbefaler mer spesifikke søk på nettet for mer info om dette. 

Besøk en vingård

Montepulciano d'Abruzzo blir stadig mer tilgjengelig også for nordiske ganer.  Denne typen rødvin beskrives ofte som en fruktig vin med myke taniner.  For mange turister i Italia er et besøk på en vingård noe som står høyt i kurs.  Med utgangspunkt i CASA POZZONI finnes det flere gode alternativer i så måte.  En vingård vi anbefaler er Zaccagnini som ligger i Bolognano en snau times kjøretur unna.  Her produseres den meget populære vinen vi i Norge gjerne kaller "Pinnevin".  Hos Zaccagnini blir du godt mottatt og de forselår gjerne en omvisning og prøvesmaking.  Mye av denne vingårdens produksjon går til Norge.  Flere alternativer og mer info finnes i leiligheten.   Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

 Castello di Semivicoli

Kun en times biltur fra CASA POZZONI (78km) finnes en anderledes opplevelse med en vingård. Det gamle Baroneriet Castello di Semivicoli drives i dag som et lite hotell hvor man har bevart det aller meste av datidens stilart. I dag eies dette av familien Masciarelli som også driver vingården med samme navn. Mange vinkjennere vil sterkt anbefale den utsøkte rødvinen Villa Gemma, en vin som utallige ganger er høyt premiert i en rekke land. Den noe "enklere" Marina Cvetic holder også høy klasse og serveres blant annet på barer i Giulianova sentrum. Begge disse, samt Masciarellis øvrige utvalg, kan man få på både selve vingården og på Castello di Semivicoli. Et besøk anbefales. Man blir godt mottatt og de behersker engelsk utmerket. Se også Castello de Semivicolis sider på Facebook. Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

Gokart

Er du motorinteressert har du flere alternativer i Giulianova.  På Gokartbanen kan du f.eks velge mellom forskjellige kjøretøyer og velge den kjøretiden som passer for deg.  Anlegget er åpent hele året og i perioden mai til slutten av september frem til ca. midnatt.  Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

Mat og drikke 

Det Italienske kjøkken er vel verdt et besøk.  Havets delikatesser er spesielt verdsatt langs kysten i hele Italia.  Abruzzo og Giulianova er intet unntak.  Det er utallige spisesteder med ulike spesialiteter.  Vi anbefaler at man en gang forsøker en meny sammensatt av ulike delikatesser som f.eks frityrstekt blekksprut, sandskjell i hvitløksolje, nydelige blåskjell, kreps, scampi og octopussy.  Spør etter "Pesce mista" og de vil forstå hva som bestilles.  Ønsker man andre retter er det ikke noe problem å finne en trattoria, pizzeria, eller mer tradisjonell resaturant.  

Badelandet Onda Blu

Ikke langt fra CASA POZZONI finner vi badelandet Onda Blu (den blåe bølgen).  Dette ligger riktignok i Tortoreto, men er kun ca 10 km unna leiligheten.  Her er det åpent fra mai til september med store bassenger og vannsklier i forskjellige former og fasonger. Et tips er å ikke vente alt for lenge etter at man har stått opp - dette er et populært sted! Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

Golfbaner i Abruzzo 

Med utgangspunkt i CASA POZZONI finnes det mange muligheter for den som kan tenke seg en runde eller flere på en av Abruzzos golfbaner.  (Enkelte baner i Marche ligger også i rimelig nærhet til Giulianova.) Med et gunstig klima finnes her baner som selvfølgelig er åpne hele året.  Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

Jomfru Marias hjem

Fra Giulianova og Abruzzo er det også kort avstand til Loreto og Jomfru Marias hjem.  I følge legenden skal dette steinhuset, jomfru Maria og Jesus sitt hjem i Nazareth, ha blitt ført hit av engler den 10. mai 1291.  Andre kilder hevder at det ble fraktet hit av korsfarere.  Dette stedet er uansett til stor glede for et enormt antall katolske pilegrimer.  Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

 Frasassi grottene

Vakre og spennende dryppesteinsgrotter hvor du sammen med profesjonelle guider kan gå ned i grottene og se hvilke fantastiske kunstverk naturen selv lager.   Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

 La Fortezza

Et av Europas største festningsverk finner du i Civitella del Tronto, en liten by 598 m over havet.  Fra CASA POZZONI er det kun 45 km til La Fortezza.

Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

Shopping

Byen Giulianova gir også rikelig med shoppingmuligheter for de som ønsker å avse noe tid til det.  En rekke spennende butikker kan friste noen og enhver.  Vindusshopping, på veg til og fra stranden eller middag på en av de koselige restaurantene, kan være interessant og er uansett det billigste alternativet.  Ca. 20 minutter med bil kan også føre deg til Pescara Nord og en outlet-by, Citta Sant Angelo Village.

Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

Gran Sasso, Campo Imperatore

Fra Giulianova bruker vi ca 1 time på å komme opp til tunellen som går under Capo Imperatore. Rett etter tunellen, som er 10 km lang, kommer vi til den lille landsbyen Assergi. Her svinger vi av for å starte den forsiktige klatringen opp til platået hvor det finnes alt fra villhester til alpintanlegg. På vinterstid kan man ta heisen / gondolbanen fra Assergi rett opp til Campo Imperatore. Flott turterreng venter på ca 2000 meters høyde.

Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.

 Isole Tremiti

Det nærmeste du kommer en gresk øy i Italia.  Her finner du flere øyer.  På øya San Nicola, det historiske hjertet av Tremiti, finnes flere slott og du finner mosaikkbildet Black Madonna i kirken St. Maria del Mare.  På øya Dolmio er det en rekke spennende grotter, blant annet Grotta del Blue Marino.  Dette kan oppleves ved å ta en fantastisk båttur fra Giulianova.  Du kan også ta ferje fra Termoli, Manfredonia, Peschia eller Vieste. 

 Følg linken på bildet eller i overskriften for å finne ut mer.