Giulianova og Abruzzo.

Giulianova er en by med omlag 22.000 innbyggere og byen er "levende" hele året.  Byen har en rekke små og trivelige butikker og restauranter.  Der er også godt med hoteller og overnattings-steder.   Bebyggelsen består av både moderne og mer klassisk Italienske bygninger.  I det historiske sentrum, som ligger litt ovenfor den nyere bydelen, er det mange flotte bygninger, små gater, store piazzaer og nydelig utsikt mot Adriaterhavet.

Om sommeren syder byen av liv når såvel ferie- som lokalbefolkningen gjør om hovedgaten til en pulserende ferieby.  Giulianovas strandsone en av de strendene som kalles "de syv søstre" ved Adriaterhavet.  Her finner du en fantastisk bred strand med finkornet hvit sand og nydelig "middelhavsklima".  Strandsonen Lungomare Zara i Giulianova er også tildelt tittelen Blue flag noe som indikerer at standarden er meget høy på såvel strand og vann som sanitæranlegg og bevertningssteder. 

Mange turister trekkes også til Giulianovas lokale arrangementer, festivaler og markeder.   Les mer ....

Abruzzo omtales av mange som "Italias nye Toscana".  Her finner du ALT. Vi har nevnt strender, men her er også flotte palmer og pinjetrær, fjell, dramatiske daler og landbruksområder med vinranker så langt øyet kan se.  Vinproduksjonen her har fått stadig større internasjonal annerkjennelse og oppmerksomhet.  Det kommer stadig flere viner i toppklassen fra denne regionen i Italia.  Her finner vi også en omfattende produksjon av italienernes livsviktige Olivenolje.  Man bruker mye tid på å lage de beste oster og innhøsting av trøfler, begge deler er viktige deler av det lokale kjøkken - et kjøkken som ikke ligger noe tilbake for det mer kjente Toscanske men til en mye lavere pris.   

Sammenlignet med f.eks Toscana er regionen foreløpig relativt ukjent for "ikke italienere".  Naturen er både variert og tildels dramatisk.  Fjellkjeden i ryggen på Abruzzos strender, Grand Sasso, har fjell med opptil 3000 meters høyde med et tørt og varmt sommerklima og kalde vintre. 

Kommer du hit på vinteren kan du stå på ski i Pescocostanzo i Maiella nasjonalpark.  Kysten har milde vintre og det er godt og varmt om sommeren. 

Middeltemperaturer

for Giulianova

Værmelding

for Giulianova

Når ferieturen legges til andre land kan det være nyttig å vite om spesielle datoer og merkedager. Her er en liten oversikt over Italienske datoer:

1. januar – Nyttårsdag

6. januar - Trettende dag jul / Befana

Påske (2. påskedag som i Norge)

25. april - Frigjøringsdagen

1. mai

2. juni - republikken Italias dag

15. august - Jomfru Marias dag / Ferragosto

1. november - Allehelgensdag

Søndagen nærmest 4. november - 1. verdenskrigs seier feires

8. desember - den uplettede unnfangelse av Jomfru Maria

25. desember - 1. juledag

26. desember - 2. juledag